Як вибрати хороші шампури .

Шампур – що це?
Це виріб з харчової нержавіючої сталі, яку використовують для приготування продуктів(м'яса, риби, овочів) на відкритому вогні.
Чому шампур закручений?
Це зроблено для жорсткості. Так як більшу частину шампура займають продукти, вигнута рукоять допомагає розподілити вагу і не дає погнутися шампуру. Також скручена спіраллю ручка практично не нагрівається.
Довжина повинна бути на 10 - 20 см більше ширини мангалу. Довго прослужать і будуть мати якісний зовнішній вигляд шампура з дерев'яними ручками.
Основна відмінність металевих шампурів - це форма.
Види шампурів:
• Круглі;
• Прямі;
• Плоскі широкі;
• Г-образні.
Для перевірки вподобаних Вам шампурів рекомендуємо, утримуючи шампур за рукоять помахати їм вгору і вниз кілька разів. Якщо шампур ніде не гнеться, значить товщина стали відповідає довжині і при нанизуванні м'яса він не прогнеться.
- На шампурах круглої форми буде зручно готувати овочі з щільною структурою, наприклад: кабачок, гриби, картоплю, а також буде зручно мити після використання.
- Прямі - найбільш поширені і ті, до яких ми звикли. Товщина повинна бути від 0,7 мм. Зручні для приготування більш жорсткого м'яса, костистою риби і більшості страв на мангалі. Так само шампур може бути не закручений - арабська .
- Плоскі шампура для люля-кебаб ширше звичайних майже в два рази. Спеціальні шампура, з яких люля-кебаб під час приготування не буде падати.
- Кутові або V - образні зігнуті вздовж під кутом від 60 до 90 градусів. Рекомендуються для приготування м'яких продуктів, страв з фаршу і риби. Після використання, рекомендуємо, відразу замочити їх у воді, щоб залишки жиру і їжі не засохли.
Товщина і ширина леза
Якщо ви вибираєте класичний шампур плоскої форми, то ми настійно рекомендуємо розглядати моделі з товщиною не менше 2-2,5 мм. Подібні значення зазвичай зустрічаються у виробів, призначених для використання в похідних умовах. Якщо ж ви хочете придбати моделі для стаціонарного мангалу, краще розглянути варіанти триміліметрова варіанти. Вони будуть дещо міцніше і спокійно витримають необхідний вагу.
Більш тонкі шампура навряд чи придатні для тривалої експлуатації.
Що стосується ширини, то її значення безпосередньо залежать від умов використання, а також типу страв готуються. Так, наприклад для тих, хто віддає перевагу шашлик з овочів або курки ми рекомендуємо шампур для шашлику шириною близько 5-8 мм. Якщо ж у ваші плани входять більш масштабні завдання, зразок приготування класичного шашлику, або ж великих шматків м'яса, то потрібно вибирати вироби шириною від 8 до 14 мм .
Для приготування люля-кебаб ширина леза повинна бути 15-20мм. Без останніх неможливо зробити даний м'ясна страва люля-кебаб.
На закінчення варто розповісти про ще один важливий параметр - довжину. Насправді, вибрати її значення не так важко, якщо знати ширину мангала, а також використовувати просте правило. Для того щоб уникнути перегріву рукоятки необхідно, щоб розміри шампури були на 10-15 см більше ширини вашого мангалу.
Для зручності покупця на нашому сайті вказана не тільки максимальна, але і робоча довжина виробу.
Плоске лезо
Вироби з плоским лезом відрізняються універсальністю застосування і практичністю. Завдяки простій формі леза на ньому зручно готувати не тільки класичний шашлик, але й інші страви з птиці або овочів. Форма леза дозволяє продуктам надійно триматися на виробі і повністю виключає можливість повороту. Очистити їх від жиру також не складе особливих труднощів.
Кутові леза
Ще однією досить популярною різновидом є конструкції з кутовим лезом. У цьому разі виробники використовують більш тонку сталь, яка в подальшому для додання жорсткості згинається під прямим кутом. Завдяки такій конструкції шампур виходить досить легким, а також надійно фіксує насаджене м'ясо або птицю. До мінусів цього виду відносять недостатню міцність, а також складність очищення від жиру після приготування.
Для того, щоб приготувати смачний і соковитий шашлик, необхідно мати в своєму арсеналі спеціальні атрибути. Одним з найбільш важливих є шампура.
І найголовніше
Ні в яких кодексах не прописано, що шматки м'яса товщиною 5 мм потрібно готувати на плоских шампурах, а 3 мм — на кутових. Важливо, до чого звик кухар і як лежить шампур у нього в руці. Все інше — питання смаків і ситуації. Але на всяк випадок два комплекти набір плоских і трикутних шампурів під рукою не завадять.
Набори подарункові шампурів або мангал запам'ятовується і солідний подарунок.
Краї Шампура Reckless мають додаткову шліфування !
Якщо ви придбали добротні шампура, то рекомендуємо взяти для них чохол або кейс. У твердому футлярі шампура збережуть рівну форму, а також практичні для транспортування.
Сподіваюся ми допомогли Вам трохи розібратися і залишилося тільки застосувати наші знання на практиці, а точніше на свіжому повітрі і біля багаття.
Приємного відпочинку і покупок !
- Тонкощі правильного вибору мангалуЯк вибрати мангал для самого смачного шашликуТонкощі правильного вибору мангалу