Тонкощі правильного вибору мангалу

Мангал – пристрій для приготування шашликів та інших страв на шампурах. Класичне виконання – ящик прямокутної форми на ніжках, краї якого використовуються як підставки для шампурів.
Термін служби виробу безпосередньо залежить від товщини сталі .
Мангал з тонкого листа, яким часто користуються, прогорить досить швидко. Але він має невелику вагу і його можна взяти на виїзний пікнік.
Щоб мангал прослужив якомога довше, не деформувався від жару, товщина сталі повинна бути не менше 3 мм. Товщі – краще, але і в крайності впадати не треба, намагаючись знайти мангал з бронетранспортерной стали
- Стальний мангал — найпоширеніший. Легкість і прийнятна ціна — ось його основні переваги.
Недолік один, але істотний: навіть сама товста сталь коли-небудь прогорає.
На замітку: жаровня із сталі з товщиною стінок 1,5 мм прослужить кілька сезонів, а в 3 мм — всі 10 років.
Краща сталь для мангалу – нержавіюча сталь. Це пристосування прослужить довше, але і обійдеться дорожче.Товщина стінок сталевого мангалу:
- 1 мм і менше – самий дешевий і легкий мангал, але термін його служби не перевищує 1 сезон, потребує періодичного выправлении, паливо – тільки деревне вугілля (для епізодичних вилазок на природу);
- 2 мм – мангал прослужить довше, при цьому збільшується ціна і вага, паливо – переважно деревне вугілля (для регулярного використання);
- 3 мм – мангал стійкий до температурних навантажень і є збалансованим варіантом по співвідношенню ціна / якість / вага (можна готувати страви на кожен день), термін служби – до 10 років;
- 4 мм – мангал прослужить протягом десятиліть і невибагливий до вибору палива. Щоправда, за таке якість доведеться розщедритися, так і вага мангалу великий.
Ширина
Ширина повинна бути трохи менше довжини шампура. Як правило, це 30-40 см.
Довжина
Довжина мангалу підбирається з розрахунком передбачуваної кількості використовуваних шампурів. Для однієї сім'ї з чотирьох чоловік досить приготувати м'ясо на 8 шампурах.
Багато моделей мають прорізи для зручного розташування шампура, за їх кількістю можна визначити, чи влаштує запропонована жаровня.
Але якщо мангал купується для сім'ї, до якої частенько навідуються гості, а господар радо зустрічає їх шашликом, жаровня повинна бути розрахована на більшу кількість шампурів або на кілька решіток.
Глибина мангалу
Цей показник впливає на кількість використаного вугілля і смак шашлику. Оптимальна глибина – 15-20 см, вона забезпечує необхідну відстань між м'ясом, нанизаним на шампури і тліючим вугіллям – 8-10 див. Саме завдяки такому розташуванню можна отримати максимально соковите і в той же час просмажене м'ясо зі стійкою, апетитною, але тонкою скоринкою.
Занадто глибока жаровня змушує збільшувати кількість вугілля, щоб досягти необхідних 8-10 см, інакше м'ясо надто віддалене від джерела спека, що знижує якість готової страви.
Щоб шашлик готувався швидко, рівномірно прожаривался і не підгорав, вибираємо глибину не менше 12-15 див.
Не всі люблять лакшері бази відпочинку, цивільні номери, громадські пляжі. Відпочинок на дикій річці, смажене на мангалі м'ясо, намети і романтика – сьогодні такого проведення часу віддають перевагу все більше і більше людей . У похід ідуть директори підприємств, журналісти, айтішники, шкільні вчителі, інструктори з йоги, інженери. Люди, переситившись комфортабельними готелями, із задоволенням прямують до лісу, де немає інтернету, електрики та інших благ цивілізації.
Компактний мангал Reckless однозначно займе своє чільне місце на вашому відпочинку .
- Выбираем решетки для гриля и мангалаКакие есть решетки и зачем они нужны ?Выбираем решетки для гриля и мангала